magyar english Akadálymentes verzió

Wet Wipe Kft. alapkőletétele a Mechatronikai Ipari Parkban

2010-09-22

2010. szeptember 16-án ünnepélyes keretek között elhelyezték a Wet Wipe Kft. alapkövét a Miskolci Mechatronikai Ipari Parkban. A telephely kialakítása és az ahhoz kapcsolódó technológia fejlesztés volumene több mint 500 millió Ft.

Az új üzemegység alapkövét Káli Sándor, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere és Kohányi Ferenc Zsolt, a Wet Wipe Kft. ügyvezetője helyezte el.

A Mechatronikai Ipari Park - melyet a Miskolc Holding Zrt. és a MIK Zrt. az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatásával valósított meg - 2009 márciusában nyitotta meg kapuit a befektetők előtt.

A Telephelyfejlesztésre benyújtott sikeres pályázatának köszönhetően a Mechapark 39,5 hektáros zöldmezős fejlesztési területén elsőként a Wet Wipe Kft. kezdheti meg az építkezést, majd működését, hiszen a tervek szerint már 2011 elején megnyílik a cég Mechaparkban épülő új üzeme.

A Wet Wipe Kft. 1998-tól van jelen a piacon és fejlődése azóta töretlen. Fő termelési profiljuk impregnálószerek, impregnált és száraz törlőkendők gyártása, nemszőtt textíliák feldolgozása, konfekcionálása és impregnálása kozmetikai, egészségügyi, ipari és mezőgazdasági területre. Termékeik szinte az összes hazai kereskedelmi áruházban, egészségügyben, ipari felhasználóknál megtalálhatóak.

Káli Sándor polgármester az alapkőletétel kapcsán elmondta, hogy ez a mai alkalom egy hosszú, tudatos és kemény munkának az eredménye, s reméli, hogy hamarosan újabb alapkőletételek és üzemátadások miatt kell a Mechaparkba járnunk. „A városvezetés többéves tudatos gazdaságfejlesztési programjának ma már kézzelfogható eredményei vannak. Ma mindenki a munkahely-teremtéssel kampányol, viszont konkrétumot senki nem mond rajtunk kívül, hiszen a jelenlegi városvezetés teremtette meg az alapjait annak, hogy ma már kiemelt befektetői helyszínre gondolnak Miskolc esetében megelőzve Debrecent is."

Dr. Halmai Gyula a Miskolc Holding elnök-igazgatója kiemelte, hogy a jelenlegi alapkőletétel azért is kiemelten fontos - azon túl, hogy az első -, mert azt mutatja, hogy nemcsak a külföldi cégek, hanem a helyi vállalkozások is folyamatosan fejlődnek. „Az idei évben több vállalkozás is sikeresen vett részt az ipartelepítési és telephelyfejlesztési pályázatokon, azonban egy-egy projekt sikerét az mutatja, ha valóban eljut a megvalósítás fázisába. A Miskolc Holding ebben is segíteni kívánja a vállalkozásokat, és bízik abban, hogy a cégcsoport szakmai támogatásával a többi projekt kapcsán is hamarosan hasonló eseményre hívhatjuk meg a ma megjelenteket". - emelte ki a cég elnök-igazgatója.
Fontos kiemelni, hogy a Wet Wipe fejlesztésének is helyszínt biztosító 40 hektáros Mechapark egy olyan 225 hektáros Ipari Park része, amely még további beruházások részére tud alkalmas területet biztosítani.

Kohányi Ferenc Zsolt, a Wet Wipe Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a Mechatronikai Ipari Parkban újonnan megépülő gyártó üzemük ahhoz nyújt nekik biztos alapot, hogy a Wet Wipe Kft. az egyik legkiválóbb gyártó cég legyen, és a piac egyre elismertebb szereplőjévé váljon. Megoldásaikkal nem csak saját cégük, hanem partnereik és ügyfeleik versenyképességét és elismertségét is növelni kívánják. Az ügyvezető kiemelte, azt szeretnék, ha a Wet Wipe Kft. tevékenységét, termékeit nem csak partnereik és a fogyasztók, de a versenytársak is elismernék.