magyar english Akadálymentes verzió

Újabb fejlesztések a láthatáron

2012-10-19

A hatékony és sikeres együttműködés érdekében egyeztettek csütörtökön Miskolc város vezetésével a városunkba betelepült, itt működő nagyvállalatok.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által kezdeményezett, Miskolc város vezetése és a Miskolc Holding Zrt. közös szervezésében létrejött találkozó kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy a városban működő, a foglalkoztatásban aktívan részt vevő nagyvállalatok vezetői tapasztalatot cseréljenek, elképzeléseiket és javaslataikat megosszák egymással, valamint új üzleti lehetőségekről is tárgyaljanak.

Az eseményen 17 nagyvállalat vezetője volt jelen, többek között Diego Massida, a Vodafone Hungary vezérigazgatója, Uwe Mang, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. cégvezetője, Gerhard Lederer, a Gustav Wolf Miskolci Drótgyár Kft. gyárvezetője. Képviseltette magát az Áti Depó, a Bay Zoltán Intézet, az Evosoft Hungary, a FUX Zrt., a nemrégiben új üzemet nyitott Mirelite Mirsa, illetve a Halbo MCE Zrt., a Miskolci Likőrgyár, a TS Hungaria Kft., az Észak- magyarországi Informatikai Klaszter és a(z) United Call Centers Kft. is.

Dr. Kriza Ákos polgármester az eseményen hangsúlyozta, a városvezetés felé kiemelt jelentőségű az itt működő vállalkozások visszajelzése. Miskolcon jelenleg is vannak olyan vállalatok, akik újabb fejlesztéseken, bővítéseken gondolkoznak, melyet a város - lehetőségeihez mérten – támogat.

Juhász Nóra, a HITA Észak-Magyarországi Regionális Irodájának vezető tanácsosa hozzátette, hogy az elmúlt években a nagyvállalatok által megvalósított „újrabefektetések” és a barnamezős beruházások értéke meghaladta a zöldmezős beruházásokét. Ez azt jelenti, hogy az összes befektetés kb. 50-70 %-a származik az adott településeken már működő vállalkozások bővítéséből, fejlesztéséből.

Ehhez viszont területekre és megfelelő gazdasági környezetre van szükség, ezért azon dolgozunk, hogy új iparterületek és vállalkozóbarát gazdasági környezet álljon rendelkezésére Miskolcon – mondta Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. igazgatóságának elnöke az eseményen a nagyvállalatok vezetőinek.

Forrás: www.minap.hu