magyar english Akadálymentes verzió

Újabb cég a Mechatronikai Parkban

2014-10-10

Újabb cég települt be a miskolci Mechatronikai Ipari Parkba. A mai napon aláírtuk a birtokbavételi jegyzőkönyvet a Toolstyle Kft. ügyvezetőjével, amivel ténylegesen a tulajdonukba került egy még szabadon álló, 1,5 hektárnyi terület. A vállalati szektornak Miskolc által nyújtott kedvező feltételek, a megfelelő infrastruktúra és az aktív befektetés-ösztönzési tevékenység együttesen nyújt kedvező alkalmat a fejlesztésekhez, új munkahelyek létrejöttéhez - tájékoztatott Szélyes Domokos, a MIK Zrt. vezérigazgatója.

– Vállalatunk jelenleg 75 főt foglalkoztat és 2,5 milliárd forint árbevétellel járul hozzá Miskolc és az állam, gazdasági teljesítményéhez. Az elmúlt 5 évben 20 fővel növeltük létszámunkat, illetve éves viszonylatban 150-200 millió forintnyi fejlesztést hajtottunk végre – ezt már Filip Csaba (képünkön balról), a Toolstyle Kft. ügyvezetője mondta el, hozzátéve: a mostani beruházással nagyobb fokozatba kapcsolnak. A több mint 600 millió forint beruházási összeggel létrejövő új üzemcsarnok, iroda valamint szociális épület mellett további technológiafejlesztéseket is megvalósítanak Miskolc északi ipari parkjában.

Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője kiemelte: 2010 és 2014 között a közmunkaprogram eredményein túl több mint 3000 új munkahely jött létre Miskolcon, nagy része a termelő és szolgáltató szektorban. Miskolc város vezetése a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési és projektigazgatóságával évek óta azon dolgozik, hogy a város vonzóbb legyen a befektetők számára és vonzóbb legyen az itt lévő cégeknek. A mai napon Miskolc Mechatronikai Ipari Parkjába újabb cég települt be, amely 600 millió forint beruházási összegből új üzemcsarnokot és technológiai fejlesztéseket valósít meg.

Miskolc munkahelyteremtés érdekében tett erőfeszítéseit a magyar kormány is elismerte: így lett 2013-ban Miskolc Kiemelt Fejlesztési Övezet, s ezzel olyan városok sorához csatlakozott, mint Győr vagy Kecskemét. Ez azt is jelenti, hogy a Miskolc gazdasági fejlődésével kapcsolatos projekteket kiemelten kezeli és támogatja a kormány.

Pásztor Imre arról is szólt, hogy Miskolcnak jelenleg két, az önkormányzat cégei által működtetett és fejlesztett ipari parkja van: az egyik a város északi részén, ez a Mechatronikai Ipari Park, a másik pedig déli részén, ez a Déli Ipari Park.

Mint mondta, Miskolc az elmúlt 4 évben egyre vonzóbbá vált a befektetők számára: a japán Takata a Miskolc Déli Ipari Parkot választotta új gyárának és logisztikai központjának otthonául, és az elmúlt évek legnagyobb magyarországi zöldmezős beruházásával építi fel légzsákgyártó üzemét, 1000 embernek adva majd munkát.

A 2012-ben Miskolc északi ipari parkját választó Gustav Wolf Drótgyár is bővítette idén alkalmazottjainak létszámát és új üzemegységet is épített.

Forrás: minap.hu