magyar english Akadálymentes verzió

Újabb beruházás a Miskolci Mechatronikai Ipari Parkban

2014-11-10

Újabb területet vásárolt a Gustav Wolf Miskolci Drótgyár Kft. a Miskolci Mechatronikai Ipari Park területén.

Ernst Wolf, a Gustav Wolf Miskolci Drótgyár Kft. ügyvezetője és Szélyes Domokos (képünkön balról), a MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. vezérigazgatója múlt hét pénteken írták alá a szerződést újabb 1,9 hektáros befektetési terület adásvételéről.

A Gustav Wolf Miskolci Drótgyár Kft. egy újabb, közel egymilliárdos beruházást valósít meg jövő év közepétől a Miskolci Mechatronikai Ipari Parkban. Az új csarnokot a már meglévő, 2,2 hektáros területen építik meg azzal a céllal, hogy továbbfejlesszék a már meglévő gyártókapacitást. Ezáltal tovább terjeszkedik a vállalat. Az újonnan megvásárolt területen az infrastruktúra kiépítésére is sor kerül a 2015-ös évben. A beruházásnak köszönhetően újabb munkahelyet teremt Miskolcon a Gustav Wolf Kft.

Az ügy részleteiről Szélyes Domokost, az ipari parkot működtető MIK Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük. Mint elmondta, a Mechatronikai Ipari Park területéből 2010 októberétől 35 hektárt hasznosítottak, mára csupán 3,8 hektár hasznosítható terület maradt. – A munkahely-teremtési célokon túl azért is fontos és előnyös a MIK Zrt. számára, hogy ezt a területet a Gustav Wolf Kft. vásárolta meg, mivel így eladóként nem kellett önálló közmű-infrastruktúrafejlesztést végeznünk, az értékesített területen. A Gustav Wolf Kft. a szomszédos telek tulajdonosa is, ahol ez már rendelkezésre állt – hangsúlyozta Szélyes Domokos.

A vezérigazgató kiemelte, hogy a Gustav Wolf Kft.-vel különösen jó a kapcsolatuk. Az eddigi beruházásaik megvalósításában is együttműködtek, a MIK-et kérték fel a műszaki ellenőrzési feladatok elvégzésére.

Forrás: minap.hu