magyar english Akadálymentes verzió

Nemzetközi Üzletember Találkozó Miskolcon

2013-12-10

A rendezvényt Bihall Tamás, a Kamara elnöke nyitotta meg. Magyarország második legnagyobb megyéjének GDP-je elsősorban a kis- és középvállalkozások által keletkezik, a megyében székhellyel rendelkező nagyvállalatok mindössze 0,5%-át teszik ki, a közepes méretű vállalkozások pedig 1,6%-át.

A szemináriumon beszédet tartott Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere, aki hangsúlyozta, hogy a KKV-szektor  40-45%-át generálja a GDP-nek, és  a megye foglalkoztatásának 70%-át biztosítja. Beszélt továbbá arról, hogy a Bosch 2014-ben új befektetést indít Miskolcon, ezáltal 320 új munkahelyet hoz létre 2016 végéig, valamint befektetet a Takata - japán autóipari alkatrészgyártó is, aki 2017 végéig,  1000 főt fog foglalkoztatni légzsák rendszer gyártó üzemében (a beruházás a második legnagyobb zöldmezős beruházás Magyarországon, a Daimler kecskeméti beruházása után). Az alpolgármester hangsúlyozta továbbá, hogy a megyében az utóbbi években csökkent a munkanélküliek aránya.

Az ülés során bemutatták a  Mechatronikai Ipari Park Miskolc ajánlat - (www.mechapark.hu), a Déli Ipari Park Miskolc (www.midip.hu), és a Logisztikai Ipari Park Felsőzsolca (www.fiz.hu) ajánlatát. A megye terültén található továbbá az Észak-Magyarország-i Autóipari Klaszter  (www.nohac.hu) és az Űripari Klaszter (www.hunspace.org).

A szemináriumi előadások második részében az alábbi vállalatok prezentációit láthattuk, melyek székhelye a megyében található: PHÖNIX-BRV és VIME-COO KFT (műszerek) Albrecht és Fiai (csőkarima-gyártás, fémmegmunkálás), BEN ROSS ÉS Barben Kft. (cipészek), FUX ZRT. (alumínium vezetékek), Halbo MCE (Ipari üzemek, berendezések) Hokey Ltd. (kemence rendszerek), Mályi üveg (síküveg ipari célokra).

Forrás: http://budapest.trade.gov.pl/hu/