magyar english Akadálymentes verzió

Együttműködési megállapodás a helyi vállalkozásfejlesztés és befektetés-ösztönzés érdekében

2008-11-17

2008. november 17-én a helyi vállalkozások fejlesztése és a befektetők támogatása, megtartása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Miskolc Holding Zrt.-vel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Miskolc Technopolisz Fejlesztési Pólus program céljaival összhangban, az Észak-magyarországi régió gazdaságának fejlesztése érdekében Miskolc MJV Önkormányzatának megbízásából a Miskolc Holding Zrt. előkészítette Miskolc város vállalkozásfejlesztési és befektetés-ösztönzési programjának önkormányzati rendeletét, amelyet a Közgyűlés 2008. november 20-i ülésén tárgyal.

A rendelet célja, hogy a helyi gazdaság fejlesztése, a foglalkoztatás elősegítése és a városban lakók életminőségének javítása érdekében ösztönözze a vállalkozások Miskolcon és a város fejlődését szolgáló más területeken való letelepedését vagy fejlesztését, befektetések megvalósítását. Ennek érdekében Miskolc MJV Önkormányzata befektetés-ösztönző szolgáltatások létrehozásával és nyújtásával közvetlen és közvetett előnyöket kíván biztosítani ezen vállalkozások számára, hogy hozzájáruljon üzletei tevékenységük elindítási, beruházási és/vagy működési költségeinek csökkentéséhez.

A szándékot örömmel üdvözölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara, amely a program megvalósulásához saját eszközeivel is hozzá kíván járulni. Ennek érdekében a Kamara a Miskolc Holding Zrt.-vel 2008. november 17-én együttműködési megállapodást kötött.

A megállapodás keretében a BOKIK tevékenységi profiljával összhangban többek között vállalta, hogy hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerén keresztül a beruházások megvalósításába bevonható vállalkozások kiválasztásához szükséges minősítő rendszer kidolgozásával, potenciális beszállítók kiválasztásával és az új üzemek számára szükséges szakképzés, felnőttképzés, átképzés szervezésével segíti a rendszer üzemeltetését.

A tervezett rendszerben a kedvezmények és szolgáltatások nyújtását - komplex helyi gazdaságfejlesztési tevékenysége részeként - egyablakos kiszolgálás keretében Miskolc MJV Önkormányzatának megbízásából a Miskolc Holding Zrt. biztosítja.