magyar english Akadálymentes verzió

A Dutrade Zrt. új csarnokot avatott a Miskolci Ipari Parkban

2009-01-16

Új raktárcsarnokot és hozzá kapcsolódó szolgáltató központot avatott fel pénteken a Miskolci Ipari Parkban a Dutrade Zrt.. Az esemény díszvendége Veres János pénzügyminiszter volt, aki az átadást követően megbeszélést folytatott Sergiy Tarutával, a Donbass Ipari Szövetség Korporáció igazgatótanácsának elnökével — egyben az ISD Dunaferr Zrt. felügyelőbizottságának elnökével. A közel 1,2 milliárd forintból megvalósított, korszerű új létesítmény kiemelt fontosságú a vállalkozás megújítása, a partnerek minél jobb színvonalú kiszolgálása és a munkakörülmények javítása érdekében tett intézkedések sorában.

A Dutrade Acéltermék-feldolgozó és Kereskedelmi Zrt. a nagy hagyományokkal rendelkező, legnagyobb hazai acélgyártó, az ISD Dunaferr Csoport tagja. A Dutrade Zrt. az ISD Dunaferr Zrt. leányvállalataként működteti belföldi acéltermék-kereskedelmi hálózatát, a Dutrade Center hálózatot. A Dutrade Zrt. 2008-ban rekord szintű, közel 50 milliárd forint árbevételt realizált. Az elért eredmény értékét jelentősen emeli, hogy az előző évhez képest mintegy 30%-os növekedést optimálisnak nem kifejezetten nevezhető körülmények között, struktúraváltás mellett és erősödő piaci versenyben, illetve az év utolsó szakaszára jellemző - és ma is tartó - gazdasági válság közepette sikerült elérni.

Az M30-as autópályához közel, frekventált helyen, az ipari parkban elhelyezkedő telephelyen 3500 négyzetméteres csarnok épült fel, amely biztosítja a termékek biztonságos raktározását, a vevők gyors kiszolgálását, a kulturált munkavégzés feltételeit. Az itt alkalmazott raktári rendszer igazodik ahhoz a jelentős fejlesztéshez, amelyet valamennyi telephely raktári rendszerének korszerű átalakítására, egységesítésére indítottak el. Az 500 négyzetméteres irodahelyiségben egy új szolgáltatás is helyet kapott: egy külső szakcég bevonásával az acélfeldolgozáshoz kapcsolódó műszaki cikkek forgalmazását indítják el hamarosan, amely kezdeményezés - várhatóan - kedvező fogadtatásra talál majd vevőik körében. A környező infrastruktúra is segíti a munkájukat a széles kamionutakkal, egy 4000 négyzetméteres kamionparkolóval. Mindez garantálja, hogy európai színvonalú teljes körű szolgáltatást tudjanak adni partnereiknek.

Fontos a borsodi régió, hiszen hagyományosan nagy felvevőpiac található itt, amelynél erős pozíciókat sikerült elérnie a Dutrade-nek. Ezen, az acéliparhoz ezer szállal kötődő térségnek a termékeit is forgalmazzák természetesen. Az új telephely immár méltó módon megjeleníti a Dutrade elkötelezettségét a borsodi térség iránt.

A tulajdonosok bíznak abban, hogy a világgazdasági válság, az acélár és a kereslet jelentős csökkenése ellenére a beruházás hosszú távon jó befektetésnek bizonyul.

Forrás: www.dunaferr.hu