magyar english Akadálymentes verzió

Bővülő terület, bővülő szolgáltatások

2009-02-10

Tovább bővül a Miskolci Ipari Park, nemcsak a területét, hanem a kínált szolgáltatási körét és színvonalát tekintve is. Az ÁTI DEPO Zrt. ugyanis szándéknyilatkozatban jelezte, hogy a már működő logisztikai központjával csatlakozni kíván a Miskolci Ipari Parkhoz.

Bővülő terület

Mint ismeretes, a 2005 óta működő Miskolci Ipari Park csaknem teljesen megtelt, ezért szükségessé vált újabb területekkel való bővítése. A mintegy 1,3 milliárd forint összértékű „Mechatronikai Ipari Park'" fejlesztés az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt projektje, így az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatásával, és az Európai Unió 50 százalékos társfinanszírozásával valósul meg ez év márciusáig.

Bővülő szolgáltatások

A Miskolci Ipari Park iránti érdeklődés folyamatos, a Dutrade Zrt. telephelyének januári átadása után most újabb betelepülő céggel bővül a MIP. Az ÁTI DEPO Zrt. ugyanis szándéknyilatkozatában jelezte a Miskolc Holding Zrt.-nek, hogy a - jelenleg az ipari parkon kívül működő - logisztikai központjuk további működését a Miskolci Ipari Park keretein belül képzelik el. A csatlakozás révén nemcsak az ipari park területe növekszik közel 7 hektárral, hanem olyan szolgáltatások is megjelennek, amelyre a többi vállalkozásnak is nagy szüksége lehet.

Az ÁTI DEPO Zrt. ugyanis egy európai színvonalú, komplex szolgáltatásokat nyújtó logisztikai központot működtet, ahol közvámraktár, adóraktár található, belföldi raktár funkciókat, irodák, targoncák bérlését és rakodási szolgáltatás végzését biztosítják, illetve teljes körű logisztikai és vámügynökségi szolgáltatást kínálnak. A szándéknyilatkozat alapján a park bővítése érdekében a Miskolc Holding Zrt. kezdeményezte a szakminisztérium illetékes szervénél a Miskolci Ipari Parkra vonatkozó szerződés módosítását.