magyar english Akadálymentes verzió

Az ipari park fejlesztése a miskolci légimentőknek is segítséget jelent

2009-02-23

A Miskolci Ipari Park bővítését célzó Mechatronikai Ipari Park projekt keretében a miskolci sportrepülőtér környezetében is egy sor fejlesztés történt, amelynek köszönhetően biztonságossá és kényelmessé vált a mentőhelikopterek tankolása.

Köteles Ferenc, a miskolci légimentő bázis helikoptervezetője elmondta, hogy korábban súlyos problémákat okozott számukra a mentőhelikopterek tankolása. Az új iparterület kialakítása azonban a környék infrastruktúrájának fejlődését is magával hozta, így elkészült az úgynevezett „Bosch-úttól" a reptéri hangárokig vezető betonút, amelyen immár az üzemanyag-szállító járművek is biztonságosan elférnek. Kiépült emellett a teherautók számára megfelelő parkoló is, így a kerozin szállítását és átfejtését ezentúl kényelmes és biztonságos módon tudják végrehajtani a szakemberek.

A kiépült tűzivíz tároló és tűzcsap-rendszer, valamint a reptérre vezető út kezdeténél, a kereszteződésben kiépített forgalomirányító jelzőlámpa szintén a biztonságot szolgálja.

A mintegy 1,3 milliárd forint összértékű „Mechatronikai Ipari Park'" fejlesztés az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt projektje, így az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatásával, és az Európai Unió 50 százalékos társfinanszírozásával valósul meg ez év márciusáig.