Üdvözöljük a Mechatronikai Ipari Park honlapjának akadálymentes felületén!

 

A Miskolci Ipari Park (MIP) a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium döntése alapján 2005. decemberében nyerte el az „Ipari Park” címet, az akkor még 68,5 ha nagyságú területre. A fokozott befektetői érdeklődés miatt azonban további területek bevonására volt szükség. Több ütemben történt meg az új területek kialakítása, így összességében a Miskolci Ipari Park területe mára már mintegy 224 hektárra bővült.

 

Miskolci Ipari Park területe

 

 

A Mechatronikai Ipari Park projekt 2007. augusztusában kiemelt minősítést nyert az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. Így a mintegy 1,5 milliárd forint összértékű fejlesztéssel, az Európai Unió 50 %-os támogatásával valósult meg a Miskolci Ipari Park bővítése.

A projekt révén 39,5 hektáron kiemelkedő földrajzi és logisztikai adottságokkal rendelkező, összközműves zöldterület állt a befektetők rendelkezésére, melynek mára több mint 80%-a értékesítésre került.

A projekt megvalósításának kiemelt célja Miskolc gazdasági struktúrájának korszerűsítése, versenyképességi feltételeinek javítása és a helyi foglalkoztatás bővítése.

A Mechapark előnyei:

 

Mechatronikai Ipari Park

A Miskolci Ipari Park mára a régió egyik meghatározó ipari parkjává vált, melynek új zöldmezős, összközműves fejlesztési területe az ún. Mechatronikai Ipari Park.

Létrejön a Miskolci Ipari Park (MIP)

Az építkezés első mérföldköve 2005-ben a Miskolci Ipari Park cím elnyerése volt, melyet a MIK Zrt. készített elő. Ekkor egy 68,5 hektár nagyságú terület kapta meg az „Ipari Park” címet. Az Ipari Parkon belül gyors ütemben haladt az önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítése a letelepülni kívánó vállalkozások részére.

A fokozott befektetői érdeklődés következtében, több ütemben új területek kialakítása és ipari parkba vonása történt meg az ehhez szükséges konszenzus és szabályozási háttér megteremtésével. Így összességében a Miskolci Ipari Park területe mára mintegy 224 hektárra bővült.

Európai Uniós támogatás – Mechatronikai Ipari Park

A MIP bővítését megvalósító, mintegy 1,4 milliárd forint összértékű fejlesztés, az úgynevezett Mechatronikai Ipari Park projekt, 2007 augusztusában a Magyar Kormánytól kiemelt minősítést nyert. A projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az Európai Unió 50 %-os (közel 700 millió forintos) támogatásával valósult meg 2009-ben, így ma egy 39,5 hektár nagyságú, kiemelkedő földrajzi és logisztikai adottságokkal rendelkező, összközműves zöldterület várja a befektetőket. A Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. és tagvállalata, a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. partnerségben valósította meg a projektet.

Földrajzi elhelyezkedés

A Mechatronikai Ipari Park földrajzi elhelyezkedése, helyi-, kistérségi-, országos-, és nemzetközi közlekedési kapcsolatai rendkívül kedvezőek.

A zöldmezős fejlesztés tartalma

Versenyképes helyszín a Financial Times ajánlásával

A Mechapark projekt fő célkitűzése Miskolc város és vonzáskörzete gazdasági struktúrájának korszerűsítése olyan összközműves területtel, mely vonzó befektetési helyszínt kínál vállalkozások számára, ezzel járulva hozzá a térség versenyképességi feltételeinek javításához és a helyi foglalkoztatás bővítéséhez. 

Miskolcot 2008-ban a Financial Times fDi Magazinja a befektetésre javasolt 25 legvonzóbb európai befektetési helyszín között 16. helyen rangsorolta. 2010-ben Miskolc az fDi Magazin versenyén még kedvezőbb helyezést ért el. Befektetés-ösztönzés kategóriában nevező európai városok és régiók közül Miskolc a független nemzetközi zsűri értékelése alapján Közép-Kelet Európában a 4. helyezést érte el, és a kevesebb, mint 250.000 lakosú „mikro” városok között szintén 4. helyen rangsorolták.

Első betelepülők

A Mechatronikai Ipari Park területén 2010-ben indultak meg az első beruházások. A 39,5 hektáros zöldmezős fejlesztési területen jelenleg 5 cég végzi termelő-, szolgáltató tevékenységét, közülük az egyik vállalkozás újabb csarnok építéssel bővíti telephelyét. A már betelepült vállalkozások közül további telephelyek kialakítása is folyamatban van.

Kapcsolat

 

Bízunk abban, hogy minden Önt érdeklő információt megtalált oldalunkon, ha nem, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

BEFEKTETÉS-SZERVEZÉS

Miskolc Holding Zrt.
cím: 3530 Miskolc, Hunyadi u. 5., I. em.
tel.: +36-46/516-450
fax: +36-46/516-451
honlap: www.miskolcholding.hu

 

Vécsi György

igazgatósági elnök, gazdaságfejlesztési igazgató
tel.: +36-46/516-450
e-mail » vecsi.gyorgy@miskolcholding.hu

 

Várnai Beáta

gazdaságfejlesztési projekt koordinátor
tel.: +36 46 516-499
Mobil: +36 30 501-7536
e-mail » varnai.beata@miskolcholding.hu

 

 

IPARI PARK ÜZEMELTETÉS, IPARTERÜLET-FEJLESZTÉS

MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt.
cím: 3530 Miskolc, Hunyadi u. 21.
tel.: +36-46/516-232
fax: +36-46/516-231
honlap: www.mikzrt.hu

 

Barsi Béla

műszaki igazgató
tel.: +36-30/462-0269
e-mail » barsib@mikrt.hu